Valentin napi desszertek, édességek ízesítéséhez és színezéséhez válogass web áruházunk széles kínálatából.

A fondant egy sima, rugalmas cukormassza, amelyet gyakran használnak torták és sütemények bevonására és díszítésére. A házi fondant készítése egyszerűbb, mint gondolnád, és sokkal ízletesebb, mint a boltban kapható változatok. Íme, egy recept az őszibarackos házi fondant elkészítéséhez:

 

Hozzávalók:

1 csomag (7 g) zselatin (kb. 2 teáskanál)

50 ml hideg víz

120 ml kukoricaszirup vagy méz

2 evőkanál vaj vagy növényi zsír

900 g porcukor, szitálva

10 ml MaxAroma Őszibarack Aroma

Pár csepp MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezék

 

Zselatin elkészítés:

Keverjük össze a vizet és a MaxAroma Őszibarack aromát, és szórjuk bele a zselatint, és hagyjuk állni 5 percig, hogy megduzzadjon. Helyezzük a zselatint vízgőz fölé, és melegítsük lassan, folyamatosan kevergetve, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a kukoricaszirupot vagy mézet, és a vajat vagy növényi zsírt a feloldott zselatinhoz. Melegítsük tovább, amíg minden összetevő teljesen fel nem oldódik és sima keveréket nem kapunk. Ne forraljuk fel. Ha színezni szeretnénk a fondantot, most adjuk hozzá a MaxColor Eperpiros élelmiszerszínezéket is. Szitáljuk a porcukrot egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Öntsük bele a meleg zselatinos keveréket. Keverjük össze a porcukrot a zselatinos keverékkel egy spatulával vagy fakanállal, amíg sűrű masszát nem kapunk. Amikor a keverék túl sűrűvé válik a keveréshez, fordítsuk ki egy porcukorral meghintett munkafelületre, és gyúrjuk kézzel tovább. Ha szükséges, adjunk hozzá még porcukrot, amíg a fondant sima és ruganyos nem lesz.

Csomagoljuk be a fondantot műanyag fóliába, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten legalább egy órán át, hogy könnyebben kezelhető legyen. A fondantot használat előtt sodorjuk ki porcukorral meghintett munkafelületen a kívánt vastagságra.

Borítsuk be vele a tortákat vagy süteményeket, és formázzuk tetszés szerint. Ha díszítést szeretnénk készíteni belőle, formázzuk és vágjuk a kívánt alakzatokra.

A fondantot légmentesen záródó edényben vagy műanyag fóliába csomagolva tároljuk, hogy ne száradjon ki. Szobahőmérsékleten egy hétig is eltartható, de hűtőszekrényben tovább is friss maradhat.

Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted a saját fondantodat, amely tökéletes bevonatot és dekorációt biztosít a tortáidhoz és süteményeidhez. Jó étvágyat és jó szórakozást az elkészítéshez!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Őszibarack aroma

290 Ft5 800 Ft