Hozzávalók:
4 fej közepes lilahagyma, vékonyra szeletelve
30 ml MaxAroma Málna Aroma
100 g barna cukor
100 ml almaecet
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
Csipet só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Egy közepes lábasban melegítsük fel az almaecetet közepes lángon. Adjuk hozzá a barna cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Amikor a cukor feloldódott, adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a fokhagymát, valamint az őrölt fahéjat és szegfűszeget. Keverjük össze jól. Következő lépésként adjuk hozzá a lilahagymát, és főzzük körülbelül 5 percig, amíg kissé megpuhul, de még mindig ropogós marad. Adjuk hozzá a MaxAroma Málna Aromát, és főzd további 10-15 percig, vagy amíg a chutney besűrűsödik.
Közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha szeretnénk, hogy édesebb legyen, akkor adjunk hozzá még egy kevés barna cukrot.
Miután elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Tároljuk a chutney-t légmentesen zárható üvegben, a hűtőszekrényben.
A málnás lilahagyma chutneyhez, kiválóan illik grillezett húsokhoz, sajtokhoz, haburgerhez vagy pirítósra kenve is élvezhető. Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma