Simaliba: ugyan a fotónkon a liba elbújt, de a mai lakoma mellé még simán összedobhattok egy gesztenyés-mogyoró pralinét

Íme, egy egyszerű recept a gesztenyés mogyorós pralinéhoz:

Hozzávalók:

400 g gesztenyemassza (konzerv vagy házilag készített)

150 g darált pirított mogyoró

30 ml MaxAroma Tejszínes Mogyoró Aroma

10 dkg kakaópor

 

Elkészítés:

Ha nem készen vásárolt gesztenyemasszát használunk, először készítsük el a masszát. Ehhez főzzük meg a gesztenyét puhára, majd törjük pépesre egy villa segítségével, vagy turmixoljuk össze és hagyjuk kihűlni.

Egy tálban keverjük össze a gesztenyemasszát, a darált pirított mogyorót, és MaxAroma Tejszínes Mogyoró Aromát, amíg egy egységes masszát nem kapunk. Ha túl lágy a massza, és nehéz formázni, hűtsük le egy rövid ideig a hűtőben.

Vegyünk egy teáskanálnyi mennyiséget a gesztenyés, tejszínes mogyorós masszából, és formázzunk belőle golyókat. Majd forgassuk meg kakaóporban. Tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.

Ez a gesztenyés mogyorós praliné egy finom és könnyen elkészíthető édesség, amelyet bármikor élvezhetsz, vagy ajándékként is adhatsz. Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Tejszínes mogyoró aroma

290 Ft5 800 Ft