Málnás pisztáciás torta

Az alábbiakban megtalálod a málnás pisztáciás torta receptjét, egy könnyű és ízletes desszertet, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra.

 

Hozzávalók:

 

Piskóta:

6 darab tojás

120 g kristálycukor

30 g kakaópor

120  g átszitált liszt

1 csipet só

 

Pisztáciás burkolókrém:

250 g mascarpone

200 ml l habbá vert tejszín

100 g vaj (szobahőmérsékletű)

100 g pisztácia paszta

ízlés szerint cukor

1 csomag expressz zselatin

 

 

Málna krém:

200 g málna

25 ml Max Natural Málna Természetes Aroma

250 g mascarpone

200 ml tejszín

1 csomag expressz zselatin

ízlés szerint cukor

 

 

Piskóta elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

 

A tojásokat ketté választjuk.  A sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. A kész habot három részletben a cukros tojássárgához keverjük, majd beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy kapcsos tortaformát ki vajazunk és lisztezünk, ebbe öntjük a piskótatésztát, és 175 fokon 30 percig sütjük. Amikor a piskóta elkészült kivesszük a sütőből, levesszük a tortaformát, hagyjuk tejesen kihűlni.

 

Amíg a piskótánk hűl, addig elkészítjük a burkolókrémet és a málna krémet.

 

Pisztáciás burkolókrém:

A zselatint előírásnak megfelelően előkészítjük. A tejszínhabot félig kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a zselatint, majd addig verjük, amíg kemény habot kapunk. Egy másik tálban simára keverjük a pisztácia pasztát, a puha vajat és a mascarponét, majd óvatosan hozzá keverjük a habbá vert zselatinos tejszínt. Hűtőben kihűtjük a burkolókrémet.

 

Málna krém:

A zselatint előírásnak megfelelően előkészítjük.

Málnát és a MaxNatural Málna természetes aromát, a cukorral összeforraljuk, majd átszűrjük, hogy a málna magok ne legyenek benne a krémünkben. A málna pépet a mascarponéval, a zselatinnal és a felvert tejszínnel összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, minimum 1 órára. Ez idő alatt az ízek összeérnek.

 

Összeállítás:

Kihűlt a piskótát három részre vágjuk. Széles tortagyűrű segítségével, a málna krémmel betöltjük a piskóta lapokat. 50 percig a fagyasztóba tesszük a tortát. Amikor jól kidermedt a torta akkor eltávolítjuk a tortagyűrűt és kenőkés segítségével, a pisztácia krémmel beburkoljuk a tortát. Tetszés szerint díszítjük.

 

Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a mennyei málnás pisztáciás tortát! Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxNatural természetes aroma

Málna természetes aroma 50 ml

1 299 Ft