A “10 tojásos” házi gyúrt tészta és a mi ételszínezékeink! Kísérletezz Te is bátran!

A “10 tojásos” házi gyúrt tészta és a mi ételszínezékeink! Kísérletezz Te is bátran!

 

Alap recept:

100 g liszt

1 tojás

1 csipet só

pár csepp MaxColor Málnapiros Élelmiszerszínezék

 

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojást és a MaxColor Málnapiros élelmiszerszínezéket egy keverőtálba keverjük össze, és szitáljuk rá a lisztet. Lisztezett kézzel addig gyúrjuk a tésztát, amíg a tészta elvállik a táltól. A tésztát, folpacka csomagolva a hűtőben tesszük minimum 30 percre pihenni.

A tésztát lisztezett nyújtógéppel megfelelő vastagsárúra nyújtjuk, és vágjuk, majd kifőzzük.

 

Tipp:

A friss tojásos tésztát rövidebb ideig, több figyelemmel főzzük, mint a készen kapható társait. Amint a tésztát a lobogó vízbe tesszük, óvatosan keverjük meg, mivel a felületén képződő keményítőréteg miatt hajlamos összeragadni. A víz újra forrásától számított kb. két perc szükséges a főzéshez.

Kísérletezz bátran a színekkel, és hozd létre a saját egyedi, színes tészta készletedet!

Kapcsolódó termékeink

MaxColor élelmiszerszínezék

Málnapiros élelmiszerszínezék

290 Ft5 800 Ft